onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Här skyltar Matöppet om: ”Vi har länge funderat på att bli Ica-handlare”

Publicerad: 22 september 2022, 05:56

OBS! Genrebild som inte är hämtad från den aktuella butiken.

Foto: Lars Welin

Matöppet i Furulund i Partille skyltar om. ”Vi tror att Icas sortiment kommer ge kunderna både bättre utbud och erbjudanden framöver”, säger Haci Yilmaz, en av ägarna till butiken.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


För två år sedan tog bröderna Hade och Vurlas Yilmaz över Matöppet i Furlund, ett område i södra Partille. 

För något år sedan började de se över hur de kunde utveckla butiken framöver, skriver Partille Tidning. 

– Vi har bland annat haft det tufft med IT-tekniken under förra året då det inte fungerade som det skulle. Det ledde till att vi fick hålla stängt under hela påsken eftersom vi inte fick någon hjälp. Det blev ganska irriterande och har bidragit till att vi börjat tänka allt mer på att byta matkedja, säger Haci Yilmaz till tidningen. 

Det var då de tog kontakt med Ica. 

– Vi har länge funderat på att bli Ica-handlare, Ica Gruppen är stor och väletablerad vilket ger ett tryggt varumärke där vi som handlare också får trygghet. Vi ville också vara med på den resan, fortsätter Haci Yilmaz. 

Vid årsskiftet stänger Matöppet – några dagar senare öppnar butiken igen som Ica Nära. 

– Partille kommun är en viktig marknad för Ica där vi vill fortsätta satsa för att möta kundernas efterfrågan. Ica Nära Furulund kommer att erbjuda en butik med generösa öppettider för både boende och förbipasserande. Butikens utbud kommer att vara anpassad till den lokala marknaden med ett erbjudande och sortiment för både vardag och helg, säger Jenny Gerdes, pressansvarig hos Ica Gruppen, i en kommentar till Partille Tidning. 

Personalen följer med vid övergången. I framtiden kan det bli aktuellt att anställa fler. 

– Om omsättningen ökar så kan vi göra det, säger Haci Yilmaz. 

Några större renoveringar kommer emellertid inte att ske i samband med kedjebytet. En ny detaljplan för Furulunds centrum och utvecklingen av det påverkar butiken. 

– Vi kommer inte investera så mycket i att renovera eftersom butiken kommer att rivas om några år, men vi vet inte exakt när än. Vi ska då flytta till nya lokaler på bottenplan i ett av de kommande lägenhetshusen, säger Haci Yilmaz.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev