Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Här miljonsatsar Coop på eget bageri: “Kunderna kan se när vi bakar”

Publicerad: 29 april 2021, 11:53

Stora Coop på Viberga i Finspång storsatsar på eget bageri.

Foto: Lars Welin

Stora Coop i Finspång nyanställer med storsatsning på ett nytt bageri där kunderna kan se in till bagarna – och handla genom en lucka. ”Vår största investering på många år”, säger Anders Svensson, vd Coop Finspång.


Stora Coop på Viberga i Finspång satsar på ett eget bageri, med en utformning som ska locka lite extra. 

Bakgrunden är att Coop Finspång hösten 2019 köpte Ekens bageri i Finspångs centrum. Då föddes planen på ett eget bageri – som nu har öppnat.

Coop Finspång har satsat sju miljoner kronor på det egna butiksbageriet, där kunderna kan titta på när bagarna jobbar.

– Det är den största investering som vi har gjort på många år. Nu kan vi öka volymen av eget bröd och bageriet är byggt så att kunderna kan se bakom fönstret när personalen bakar. Det skapar nya möjligheter, nu kan bagarna interagera med kunderna, säger Anders Svensson, vd, Coop Finspång, till Folkbladet Östergötland.

I närheten av utomhusentrén till Viberga görs ytterligare en satsning.

– Vi startar ”Bakluckan” där vi säljer bröd genom fönsterluckan varje vardagsmorgon, berättar Anders Svensson till tidningen.

Två personer har nyanställts. Totalt har Coop nu och sex anställda i bageriet – och de är själva nöjda med den nya öppenheten.

– Vi har väntat på det här länge. Förut stod vi en källare, nu tror jag kunderna kommer uppskatta att de ser oss, säger bagaren Emil Egnell och konditorn Jens Thelander till Folkbladet Östergötland.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News