lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Här byter Eurocash upp sig – förvärvar konkurrent och flyttar verksamheten dit

Publicerad: 3 augusti 2022, 05:29

Eurocash förvärvar Eda Supermarket. Foto: Pressbild

Eurocash förvärvar Eda Supermarket i Charlottenberg – och samlar sin verksamhet på orten där. ”En fin och väletablerad butik med bra tillgänglighet”, säger vd Johan Svensson.

Ämnen i artikeln:

Eurocash

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Eda Supermarket i värmländska Charlottenberg blir en del av Eurocash. Gränshandelskedjan, som i dag har sju butiker längs gränsen mot Norge, har förvärvat butiken. 

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda våra kunder i Charlottenberg en ny, stor och modern Eurocashbutik, ombyggd enligt vårt nya koncept och med ett sortiment som är specialanpassat för gränshandelskunden, säger Johan Svensson i en kommentar. 

Eurocash har sedan tidigare en butik i Charlottenberg och har under en längre tid letat efter ett nytt läge för att utveckla den. 

Nu väljer man alltså i stället att förvärva Eda Supermarket och omvandla den till Eurocash. 

Med sina 5 300 kvadratmeter är den med än dubbelt så stor som kedjan nuvarande butik. 

– Det är en fin och väletablerad butik med bra tillgänglighet och generöst med parkeringar. Den manuella delidisken kommer att finnas kvar för att på bästa sätt möta kundernas efterfrågan. Vi har också idéer om hur man kan vidareutveckla platsen för att den ska bli ett attraktivt och naturligt stopp för gränshandelskunder, med allt de behöver, fortsätter Johan Svensson.

LÄS OCKSÅ: Här är gränshandelns jätteförluster – bolag för bolag: ”Ett nytt tufft och kännbart år”

Johan Svensson, vd för Eurocash.

Foto: Agneta Renmark

LÄS OCKSÅ: Axfood-vd:n i stor intervju – om det positiva kvartalet i en osäker tid: ”Har en utmaning i våra flöden”

Enligt senast tillgängliga bokslut, det för 2020, omsatte Eda Supermarket 84,3 miljoner kronor. Verksamheten gjorde en rörelseförlust på 8,8 miljoner kronor. 2019, det vill säga innan pandemin, omsatte butiken 221,9 miljoner och redovisade ett rörelseresultat på 7,7 miljoner kronor. 

Övertagandet sker 4 oktober. I slutet av året kommer butiken att genomgå en ombyggnation enligt Eurocash senaste butikskoncept. 

De drygt 40 personer som arbetar i Eda Supermarket kommer att erbjudas fortsatt anställning i den ombyggda butiken. De som arbetar i den nuvarande Eurocashbutiken kommer att erbjudas att flytta med till den nya. 

– Det här är ännu ett steg för Eurocash i arbetet med att leda och utveckla gränshandeln. Vi använde tiden under pandemin till att utveckla ett ännu starkare butikskoncept och modernisera våra butiker. Målet är att med ett tydligt och starkt kedjeerbjudande finnas där kunden efterfrågar gränshandel och göra det enkelt för norska kunder att handla bra mat till lägsta pris, säger Johan Svensson.

LÄS OCKSÅ: Eurocash behöll medarbetarna under pandemin: ”Nu har vi full kapacitet direkt”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev