onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Handlarna storsatsar – efter att ha köpt loss butiksfastigheten

Publicerad: 10 juli 2023, 07:31

Maria Hannah, en av handlarna till Ica Nära Mathörnan i Mariannelund.

Ica-handlarna i Mariannelund har köpt loss fastigheten där butiken ligger. ”Vi har drömt om att förnya ganska länge”, säger Maria Hannah.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Efter miljonrenoveringen – all time high för Ica Nära Brottbyhallen

Maria och John Hannah driver Ica Nära Mathörnan i Mariannelund, som ligger i Eksjö kommun i Småland.

Nyligen köpte de loss fastigheten där butiken ligger, rapporterar Vimmerby Tidning. Nu väljer de att göra en större satsning.

– Vi har drömt om att förnya butiken ganska länge och kollat runt efter olika lösningar under ett par år. Ett tag var vi inne på att flytta butiken och ett annat tag var vi inne på att bygga nytt. När vi till slut fick möjlighet att köpa loss fastigheten och kom överens med de tidigare ägarna tyckte vi att det var den bästa lösningen, säger Maria Hannah till tidningen.

Det faktum att de nu själva äger fastigheter ger handlarna stor frihet, konstaterar hon.

– Vi vill ju göra en stor ombyggnation där vi i stort sett vänder på hela butiken och gör om det mesta, för att säkra inför framtiden och samtidigt tillgodose behov som vi och kunderna har.

I ett första steg ska pantmaskinen flyttat till entrén utanför och en förbutik ska byggas för att göra postutlämningen mer tillgänglig.

– Det ska gå snabbt att komma in och ut. Att det är väntetid för att hämta paket är ett problem vi har idag, så det är något vi vill lösa, säger Maria Hannah.

Och handlarna har frågat kunderna hur de tycker att butiken ska utvecklas. Önskemål om en bemannad charkdisk, fler ekologiska produkter och en snabbkassa är några av önskemålen som trillat in.

– Bemötandet från kunderna har varit väldigt positivt tycker jag. När vi hade gått ut med det satt jag hela dagen och svarade på meddelanden och kommentarer, så det är jätteroligt att de är intresserade.

Trots att de köpet av fastigheten kostat och trots ett pressat ekonomiskt läge rent generellt i samhället tvekar handlarna inte att satsa.

– Jag tänker att vi inte har så mycket av ett val just nu. Det händer väldigt mycket på marknaden och vi måste följa med i utvecklingen. Det är klart att det hade känts lite säkrare om det hade skett för ett par år sedan, men vi måste våga satsa. Det är en risk, men den är nödvändig att ta, säger Maria Hannah till Vimmerby Tidning.

LÄS OCKSÅ: Supermarket-butiken byter handlare igen – han tar över

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev