onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Handlar'n tvingas stänga – då satsar Ica Nära Ässet på en satellit

Publicerad: 23 november 2022, 08:39

Fabian Johansson, till höger kommer att driva satelliten i Tannåker. Här tillsammans med Henrik Grahn, butikschef för Ica Nära Ässet i Forsheda. Foto: Pressbild

En femdubblad elräkning tvingar Handlar'n i Tannåker att stänga. I vår får byn åter en butik, när handlarna för Ica Nära Ässet i Forsheda satsar på en satellit i samma lokaler.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I början av september kunde Dagligvarunytt berätta att Handlar'n i småländska byn Tannåker läggs ned. Handlaren Sara Sturesson lyfte fram de höga elpriserna som förklaring till beslutet. 

Men byn kommer inte att stå utan butik, rapporterar Värnamo.nu

Peter och Sara Johansson, som driver Ica Nära Ässet i Forsheda, kommer att öppna en satellit i de lokaler där Handlar’n hållit till. 

– Trenden med obemannade butiker växer. Inte minst i Sälen och Åre dit det kommer mycket turister, men vi vet också att Bolmen är ett populärt turistområde. Under sommaren tredubblas befolkningen på Bolmsö, så vi tyckte att det var läge att starta upp något nytt. Ljungby kommun har stora planer för området vid Bolmens östra strand, så det känns verkligen som en positiv satsning, säger Peter Johansson. 

LÄS OCKSÅ: Fem år av flippar och floppar – här är lärdomarna av Icas experimentverkstad: ”Allt är lärande”

Butiken byggs enligt Ica To Go-konceptet och kommer att vara en hybrid vilket innebär att den kommer att vara bemannad dagtid och obemannad under morgnar och kvällar. 

Det blir Sara och Peter Johanssons son Fabian Johansson som kommer att driva butiken. 

– Det ska bli jättekul. Jag har nyligen gått klart Icas egen BLU (butiksledarskapsutbildning) där jag har fått massa kunskaper, så jag ser fram emot att testa dem i praktiken. 

LÄS OCKSÅ: Han blir första Maxi-handlare att öppna obemannat – så många står på kö till konceptet

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev