måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Definitivt klart – här är Ica Gruppens nya ägare: ”Känns fantastiskt bra”

Publicerad: 20 december 2021, 13:59

Ica-handlarnas Förbund och AMF kontrollerar nu över 90 procent av aktierna och kan därmed tvångsinlösa utestående aktier och avnotera Ica Gruppen från börsen.

Foto: Miriam Järlesjö

Nu är det definitivt klart att Ica Gruppen får ny ägare. Drygt 90 procent av aktieägarna har accepterat budet. ”Känns fantastiskt”, säger Ica-profilen Göran Blomberg.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenIca SverigeIcahandlarnas Förbund

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Dagligvarunytt berättade i slutet av förra veckan att cirka 88,6 procent av aktieägarna i börsnoterade Ica Gruppen hade accepterat det rekommenderade budet på bolaget.

LÄS OCKSÅ: Budet på Ica förlängs – till nästa år: ”Känner oss bekväma att gå i mål” 

Nu har över 90 procent lämnat klartecken till budet från Ica-handlarnas Förbund och AMF via gemensamma bolaget Murgröna Holding.

– Det känns fantastiskt bra att affären är i hamn. Det ger ny energi till hela Ica-systemet och kommer att gynna Ica ur ett 100-årsperspektiv, säger Ica-handlarnas Förbunds vd Göran Blomberg.

Ica-handlarnas Förbund och dess vd Göran Blomberg har nu gått i mål med budet på Ica Gruppen.

Foto: Rebecka Rynefelt

AMF:s Katarina Romberg är lika nöjd.

– Det är mycket positivt att vi har kunnat nå det här viktiga delmålet så förhållandevis smidigt. Vi ser fram emot att kunna gå vidare och snabbt komma igång med arbetet för att utveckla och stärka Ica Gruppen i en onoterad miljö.

Avnoteringsprocessen av Ica Gruppen inleds nu.

– Aktieägare som ännu inte accepterat budet har fortfarande tid att acceptera, säger Göran Blomberg.

Murgröna Holding beslutade att förlänga acceptfristen till och med den 7 januari 2022 för att ge återstående aktieägare ytterligare en möjlighet att acceptera erbjudandet.

Utbetalning av likvid till de aktieägare som accepterar erbjudandet under den förlängda acceptfristen beräknas kunna påbörjas omkring den 13 januari 2022.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev