Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

De låter kunderna handla dygnet runt: ”Kivik ska ligga i framkant”

Publicerad: 15 november 2022, 13:58

Ola Jonssons butik i Kivik blir delvis obemannad genom Ica to go.

Foto: Arkivbilder

Ica Supermarket i Kivik fördubblad öppettiderna genom att butiken blir delvis obemannad. Nu hoppas handlaren Ola Jönsson på ökad omsättning.

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketObemannat

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Drygt 30 Ica-butiker runt om i Sverige är helt eller delvist obemannade. 

Nu hoppar Ica Supermarket i Kivik på tåget, rapporterar Ystads Allehanda

Tidigare har butiken haft öppet från 08 på morgonen till 20 på kvällen. Nu kan kunderna handla dygnet runt. Med hjälp av en app och bank-id kan de ta sig in butiken även efter stängning. 

Ola Jönsson hoppas att satsningen ska leda till ökad omsättning. Hur stort intresset är bland Kiviksborna vill han inte sia om, någon marknadsundersökning har inte genomförts. 

– Nej, inte mer än att jag kollat med lite andra häromkring, bland annat med dem som har Automat och med någon Ica-handlare längre norrut. Det funkar bra, tycker de, säger han till tidningen och fortsätter:  

– Kivik ska ligga i framkant, så är det bara. Vi ska i alla fall ge det en ärlig chans. Funkar det inte får vi väl låsa dörren igen. 

Max tio kunder kan uppehålla sig i butiken samtidigt. Om ett gäng av personer går in i butiken samtidigt går ett larm. Alla delar av butiken är kameraövervakade. 

– Jag kan tänka mig att en del jobbare kommer in tidigt på morgonen och de som glömt handla godis, chips och läsk kommer in på fredags- och lördagskvällen, säger Ola Jönsson. 

Han tror också att det finns de som uppskattar att handa när det är färre kunder och lugnare i butiken. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev