Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Dagligvaruprofiler ska sälja viltkött med GW

Publicerad: 7 oktober 2020, 09:36

Leif GW Persson ska sälja viltkött. Med i projektet finns också flera tidigare toppchefer inom Ica samt Mathems grundare. ”Det finns en stor lucka i dagligvaruhandeln när det gäller viltkött”, säger Karolin Kull, grundare och delägare till det nya bolaget.


Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca GruppenProduktnyheter

Den kände kriminologen Leif GW Persson, Icas tidigare koncernchef Kenneth Bengtsson, Ica Sveriges tidigare vd Peder Larsson samt Karolin och Tomas Kull, som grundade Mathem.

De står alla bakom det nya bolaget Svensks Gårdsvilt.

– Vi ser en ökad efterfråga på klimatsmart mat där konsumenterna söker sig till mer närodlat och svenskt. Det finns en stor lucka i dagligvaruhandeln när det gäller viltkött som vi på Svenskt Gårdsvilt ändra på. Vi vill ta till vara på hållbara råvaror från skogens skafferi och värna om småskaliga livsmedelsproducenter i Sverige, säger Karolin Kull som är grundare och delägare.

Nu, i början av oktober lanseras en produktlinje med viltkött som kommer att säljas i utvalda Ica-butiker.

– Många förknippar viltkött med söndagsstek, sås och potatis. Men vilt kan vara så mycket mer. För mig är det ett enkelt val då det är bättre ur miljösynpunkt, men också nyttigare och godare, säger Leif GW Persson i en kommentar.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News