Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Coop Oskarshamn pausar butiksinvesteringar: ”Alla kostnader har rusat”

Publicerad: 21 november 2022, 06:57

Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn.

Foto: Curt-Robert Lindqvist

Coop Oskarshamn ska investera 14 miljoner kronor i att bygga om butiken i Målilla. Arbetet skulle ha dragits igång nu i höst – men har skjutits på framtiden. I Berga får ombyggnaden av entrén vänta. ”Alla kostnader har rusat”, säger vd Richard Hedsand.

Ämnen i artikeln:

Coop Oskarshamn

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I början av september kunde Dagligvarunytt berätta att Coop Oskarshamn satsar 14 miljoner kronor på att bygga om och ut butiken i Målilla. 

Planen var att arbetet skulle dra igång nu i oktober-november och att det skulle vara klart till midsommar nästa år. 

Nu har projektet skjutits på framtiden, rapporterar Barometern

– Det beror på att alla kostnader har rusat, även räntor. Vi ska vara försiktiga med investeringar med tanke på energikostnaderna, vi har haft fruktansvärda elkostnader, så vi har pausat alla investeringar, säger Richard Hedsand till tidningen. 

Han kan inte säga när arbetet kommer att dra igång. 

– Vi avvaktar några månader. Vi har sagt att det här året får rulla ut sen tar vi upp det i styrelsen nästa år och ser hur världsläget ser ut då. Det kommer inte bli någon nyöppning till midsommar som det ser ut nu. Vi kanske måste göra energisparande investeringar i stället.

Richard Hedsand säger emellertid till Barometern att startsträckan är kort – när Coop Oskarshamn väl bestämmer sig för att satsa. 

– Allt är egentligen klart med handlingar så när vi väljer att köra igång så är det bara att trycka på knappen. 

Konsumentföreningen mångmiljoninvesterar även i butiken i Berga. Där är nya kylar redan på plats, däremot skjuts ombyggnationen av entrén upp. Det arbetet var tänkt att komma igång i början av nästa år. 

– Investeringarna ligger i plan, men vi sitter nu med budgetarbetet och vi tittar även på världsläget. Vi måste kolla upp hur det påverkar oss i nästa år, säger Richard Hedsand. 

LÄS OCKSÅ: Storsatsning på hybrider – här slår Coop till med tre butiker: ”Vi kan få samma utväxling”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev