måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Bergendahls säljer till Axfood: ”Vi stärker City Gross position”

Publicerad: 31 maj 2021, 06:38

Bergendahlskoncernen säljer sin partihandelsverksamhet Bergendahls Food i Hässleholm till Axfood Foto: Pressbild

Bergendahls inleder ett strategiskt partnerskap med Axfood som går in som minoritetsägare i familjeföretaget. Samtidigt säljs partihandelsverksamheten i Hässleholm till Axfood. ”Partnerskapet kan stärka City Gross position” säger Klas Balkow, Axfood.

Ämnen i artikeln:

City GrossAxfoodBergendahls

SB


Bergendahlskoncernen säljer sin partihandelsverksamhet Bergendahls Food i Hässleholm till Axfood. I affären ingår även en minoritetsandel motsvarande 9,9 procent av City Gross, vilket är början av ett strategiskt partnerskap för att ”stärka City Gross position på marknaden”. Partnerskapet innebär även ett 15-årigt leveransavtal som inkluderar ett samarbete kring exempelvis sortiment och driftrelaterad IT. Affären innebär även en köpoption för Axfood att stegvis under en femårsperiod förvärva ytterligare aktier upp till ett sammanlagt ägande om 30 procent i City Gross.

– Affären skapar förutsättningar att expandera City Gross och stärka vår position på marknaden, vilket är en långsiktig satsning och en viktig del i Bergendahls koncernstrategi. Axfood är helt rätt partner för våra satsningar på City Gross framåt och vi ser mycket fram emot utvecklingen av vårt stormarknadskoncept. Partihandelskunderna kommer fortsatt bli väl omhändertagna, Axfood ligger i framkant när det gäller framtidens logistik, säger Lars Ljungälv, vd och koncernchef Bergendahl & Son.

– Vi är väldigt glada över att ha nått den här överenskommelsen med Bergendahls, som precis som Axfood har ett långsiktigt och värderingsstyrt affärsperspektiv, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

– Det finns en tydlig industriell logik i den här affären, som skapar förutsättningar för att stärka både våra och Bergendahls partihandelskunders konkurrenskraft. På butikssidan är jag imponerad över City Gross utveckling den senaste tiden, och övertygad om att vi genom vårt partnerskap ytterligare kan stärka City Gross position inom stormarknadssegmentet, där Axfood i dag inte är verksamma.

Affären är föremål för Konkurrensverkets godkännande.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev