Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Index

Servicehandeln fortsätter att tappa försäljning: ”Parkerat på en låg nivå”

Publicerad: 26 april 2021, 08:14

Utvecklingskurvan för servicehandeln fortsätter att peka nedåt.

Foto: Jamin Pirnia

Servicehandeln fortsätter att ha det tufft under pandemin. Under första kvartalet sjönk försäljningen med 6,1 procent, visar Convenience Stores Index. ”Vi ser ut att ha parkerat på en låg nivå”, säger bransch-vd Bengt Hedlund.


Servicehandeln har haft det tufft under pandemin. 

Efter ett tapp på 11,6 procent under det andra kvartalet i fjol så sjönk försäljningen ”bara” med 3,3 procent under det tredje kvartalet. 

Oktober–december var tuffare månader för servicebutikerna med ett tapp på 6,6 procent – och den utvecklingen fortsatte under inledningen av det här året. 

Under årets tre första månader var tappet 6,1 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar  Convenience Stores Index som Convenience Stores Sweden tagit fram tillsammans med HUI. 

– Tyvärr ännu ett kvartal med riktigt låg försäljning. Vi ser ut att ha parkerat på en låg nivå. Nu står förhoppningarna till maj och juni med värme, vaccinationer och högre försäljning, säger vd Bengt Hedlund. 

Med tanke på hur det ser ut i samhället är han inte förvånad över siffrorna. 

– Nu kan vi bara se framåt, vilket vi också gör. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.