Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Svenskt kött tryter: ”Grillsäsongen blir en utmaning”

Publicerad: 21 juni 2021, 09:05

Grilltider. I sommar blir det en utmaning att få det svenska köttet att räcka till.

Foto: Pressbild/Chatrawee Wiratgasem

Efterfrågan på svenskt kött är betydligt större än tillgången, vilket gör att sällan varit så mycket importerat kött i butikshyllan som just nu. Och nu kommer den så kallade grilleffekten.


Ämnen i artikeln:

LivsmedelsföretagenLivsmedelsförsörjningCoop Butiker och StormarknaderCoopCoop SverigeIca GruppenIca SverigeAxfoodDagab

Det faktum att tillgången på svenskt kött är kraftigt begränsad just nu har gjort att dagligvaruhandelns aktörer minimerat sina erbjudanden på svenskt nötkött.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Tidning direkt i brevlådan, 39 nr per år
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i svensk och utländsk dagligvaruhandel.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår tidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.