söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Surströmmingskaos i pantmaskinen – då blev Ica Kvantum-butiken viral

Publicerad: 11 maj 2022, 12:24

Ica-handlaren Erik Geijer delar med sig av en bild där han med klädnypa på näsan försöker visa hur illa det luktade från Tomras R1-maskin efter att surströmmingsspad spridits i maskinen. Foto: Privat

En oväntad surstömmingsincident spred inte bara obehaglig doft i Ica Kvantum-butiken. Det blev också en nyhet som fick stor spridning.

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Det hela började i fredags, 6 maj, när säckar med pant tömdes i Ica Kvantum Kvisslebys speciella pantmaskin. Bland panten fanns även minst en surströmmingsburk, med lite spad kvar, som rann ut i maskinen. Konsekvensen? En obehaglig lukt som spred sig i hela butiken. 

Händelsen har fått uppmärksamhet i sociala medier, men även i tidningar och radio. I måndags publicerade Fri Köpenskap en artikel med rubriken ”luktchock” och i Sundsvalls tidning fick Ica-handlaren Erik Geijer en helsida.

– Det blev ett väldigt hallabaloo. Så här i efterhand skrattar jag åt det, men fredagen var hektisk. Vi kände en odör utöver det vanliga, och det är inte den upplevelse man vill ge kunderna inför fredagsrusningen. Nej, det var en mardröm, säger Erik Geijer till Dagligvarunytt. 

Med hjälp av en saneringsfirma kunde pantmaskinen rengöras sent på fredagskvällen, och Ica-personalen andas ut.

– Vi har väldigt många kunder som älskar surströmming, men såg tyvärr ingen försäljningsökning av mandelpotatis, säger Erik Geijer, som varje år anstränger sig för att erbjuda över 20 olika sorters surströmming och själv äter sin surströmming med tunnbröd, rödlök, gräddfil – och potatis.

Läs mer: Larmet från butikerna: Priskaoset leder till oro, kundtapp och pressade marginaler

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev