Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Snösmockan slog till mot Västernorrland: ”Syns i försäljningen”

Publicerad: 22 januari 2021, 10:08

Foto: Ica Maxi Härnösand

Årets andra snösmocka har drabbat stora delar av Västernorrland, med stora trafikstörningar och lokala elavbrott som följd. ”Det syns rejält i försäljningen”, säger Magnus Winges, handlare på Ica Maxi i Härnösand.


Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

För en dryg vecka sedan var det snökaos i stora delar av Norrland, i går torsdag var det dags igen. Stora mängder snö i kombination med hårda vindar skapade ett besvärligt läge som på vissa håll runt Sundsvall och Härnösand krävde förstärkning av militär och bandvagnar för att hemtjänsten skulle kunna komma fram.

– Det syntes verkligen i butiken, vi tappade nästan 40 procent av försäljningen i går. När det snöar så här mycket är folk försiktiga och stannar helst hemma, säger Magnus Winges på Ica Maxi i Härnösand.

”I går var det verkligen lugnt i butiken, kundbesöken hos mig i förbutiken minskade med 60 procent”, säger Henrik Viberg, säljansvarig i förbutiken på Ica Maxi i Härnösand.

Foto: Ica Maxi Härnösand

Kan ni ta igen det tappet?

– Ja, det brukar faktiskt rätta till sig, kanske inte under samma vecka med sett över en lite längre period. Här uppe i norr har de flesta stora kylskåp och frysar och kanske en extra frys i källaren. Der gör att man har mat hemma att ta av och så fyller man upp förråden när vädret stabiliserat sig.

Drar du ned på bemanningen i sådana här lägen?

– Nej, väderprognoserna är lika nyckfulla som vädret, vilket gör det svårt att parera med bemanningen. Jag vill inte riskera att stå här med för lite personal om vädret sedan inte blir som de har spått, säger Magnus Winges.

Men alla kunde i alla fall ta sig till jobbet?

– Ja, den här gången gick det bra.

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev