Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Smittspridningen får danska Coop att slopa Black Friday

Publicerad: 30 oktober 2020, 10:57

När smittspridningen av covid-19 ökar i Danmark väljer den danska detaljhandelsjätten Coop att ställa in rean under Black Friday. ”Inte rätt tid för stora folksamlingar”.


Ämnen i artikeln:

Corona

I slutet av november stundar shoppinghögtiden Black Friday igen. Men nu aviserar den danska detaljhandelskedjan Coop att man helt slopar rean i kedjans fysiska butiker.

Anledningen till beslutet är den kraftigt ökande smittspridningen i landet. 

 – Det här är inte rätt tid för aktiviteter som leder till stora folksamlingar, säger kejdans kommunikations- och analyschef Lars Aarup till BT, rapporterar Aftonbladet. 

Den amerikanska shoppinghögtiden Black Friday är störst inom sällanköpsvaror, men uppmärksammas även inom dagligvaruhandeln på olika sätt. 

LÄS MER: Black Friday - inte så hett inom dagligvaruhandeln.  

Men i år tonar flera butiker och kedjor ner erbjudandena i de fysiska butikerna med anledning av coronapandemin och den just nu ökande smittspridningen på många platser.
Och för den danska storkoncernen Coop ställs rean alltså in i samtliga 100 butiker. 

- Det var en no brainer. I den tid som vi lever i så var det ett enkelt och logiskt beslut, säger Lars Aarup till tidningen BT.

 

 

Ellen Larsson (Föräldraledig)

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News