Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Försäljning

Rapport från påskhandeln: Stark försäljning men över längre tid

Publicerad: 6 April 2021, 12:22

Påskförsäljningen är snarlik förra årets. Åtminstone enligt de butiker som Dagligvarunytt talat med.

Foto: Andreas Fransholm

Lika stor eller bättre än förra året. Påskförsäljningen 2021 varierar förstås framför allt beroende på var i landet butiken ligger, men Dagligvarunytts rundringning visar att butikerna är nöjda.


Ämnen i artikeln:

Ica MaxiCity GrossCoopCoop Norrbotten

Marcus Peghmo, butikschef på City Gross i Halmstad är mycket nöjd med årets påskförsäljning, som för hans butik var betydligt bättre än förra året:

– Vi sålde även mycket påskmat veckan före påsk i år så det känns verkligen som att konsumenterna var ute i god tid för att sprida ut sina inköp, vilket varit bra med tanke på rådande pandemi, säger han.

– Det var så klart mycket kunder som handlade i slutet av förra veckan men inte värre än att vi klarade vår maxbegränsning och att hålla avstånd.

På Stora Coop i Piteå är tongångarna snarlika.

– Utan att ha sammanställt alla siffror kan jag säga att årets påskförsäljning var i nivå med förra årets. Och den var som en normal påsk för oss, trots pandemin, säger stormarknadschef Janne Lindström.

– Enda skillnaden jag kan se var att det var lugnare under själva helgdagarna och mer rusch dagarna innan. Lite ändrat kundbeteende som det verkar.

Några problem att klara restriktionerna hade inte butiken heller.

– Vi har utrop och många skyltar som påminner kunderna och de flesta verkar faktiskt respektera myndigheternas uppmaningar.

Vilka var storsäljarna till påsk?
– Den vanliga påskmaten skulle jag säga. Vi är nog ganska traditionella i Norrbotten.

Ica Maxi Bromma i västra Stockholm invigdes för bara knappt fyra veckor sedan och har förstås inga jämförelsesiffror att gå på men Ica-handlare Gustav Johansson är nöjd:

– Vi är överlag nöjda och framförallt hade vi en bra fredag.

 

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.