lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Priskriget: Efter Lidls drag – Ica sänker priser på 300 varor

Publicerad: 27 mars 2023, 09:11

Eric Lundberg, vd Ica Sverige.

Foto: © Rynefelt Photography

Efter Lidls besked om prisfrysning i förra veckan följer Ica efter. Marknadsledaren annonserar nu att man sänker priserna på 300 varor till butikerna – i två månader.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeEric LundbergMatpriser

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Ica Sverige meddelar att man tänker sänka priserna på 300 varor med mellan 5 och 25 procent från och med den 11 april. De nedsatta priserna ska gälla i två månader.

Utspelet kommer efter att Lidl i förra veckan meddelade att man sänker och fryser priserna på ett antal basvaror, med start i dag måndag.

LÄS OCKSÅ: Därför kan Lidls prisutspel locka mer än kampanjer: ”Konsumenterna orkar inte”

Icas prissänkningar omfattar både leverantörsmärken och Icas egna märkesvaror inom produktkategorier som bröd, fågel, ost, chark, såser, skafferi, barnmat och hygienprodukter.

−Med den här breda prissänkningen så skapar Ica Sverige förutsättningar för alla Ica-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker. Då varje Ica-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika Ica-butiker, säger vd Eric Lundberg i en kommentar.

– Hela Ica jobbar nu hårt för att hjälpa kunderna i det tuffa läge som råder och jag är därför mycket glad att vi nu i ett första steg tillsammans med några av våra leverantörer kunnat få till denna breda satsning trots det ansträngda läge som också hela livsmedelskedjan är i, fortsätter han.

LÄS OCKSÅ: Nya siffror – här är butikerna som kunderna rusar till: ”Alla pratar pris”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev