fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Nytt nummer ute: Om branschpress, Icas prisplan och ramadan

Publicerad: 21 april 2023, 07:20

Dagligvarunytt nummer 16 2023.

Foto: Dagligvarunytt

Dagligvaruhandeln är pressad av stigande priser och kostnader – men krisen slår olika över landet, enligt nya siffror. Icas inköpschef talar ut om priserna och Matrix avslöjar hur de framgångsrikt arbetar kring ramadan i butikerna. Läs om detta och mer i senaste upplagan av Dagligvarunytt.

Ämnen i artikeln:

Matpriser

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


2022 var ett utmanande år i dagligvaruhandeln, med pressad lönsamhet och vikande försäljning för många butiker och handlare. Dagligvarunytt har tittat närmare på hur försäljningstrenden ser ut – och vilka län som halkar efter.

Ica annonserade sin prissänkning i slutet av mars, men planen kring aktionen har funnits länge – redan sedan innan Lidls besked. Det säger Jenny Eriksson, inköpschef på Ica, i en stor intervju där hon också avslöjar att mer är på gång.

Ramadan har blivit en allt viktigare period att bevaka för landets butiker. Dagligvarunytt har besökt Matrix i Nyköping och sökt svar på hur kedjan framgångsrikt arbetar med fastemånaden och högtiderna som omgärdar den.

Läs också en stor intervju om Coop och Xtra med KF:s ordförande Leif Linde i senaste numret av Dagligvarunytt.

Har du ingen prenumeration på Dagligvarunytt? Lugn, det fixar du här. Och här kan du som prenumerant läsa tidningen digitalt. Är du prenumerant och behöver ett inlogg kan du få hjälp här.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev