fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Nytt nummer ute: Konkursvåg – och så satsar CBS

Publicerad: 2 juni 2023, 07:45

Dagligvarunytt nummer 22 2023.

Konkursnivåerna i handeln de högsta på fem år, visar ny statistik. Läs också om kartläggningen av Matrebellerna – och om de färska siffrorna från GFK, i senaste upplagan av Dagligvarunytt.

Ämnen i artikeln:

Konkurs

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Konkurserna ökar inom dagligvaruhandeln och antalet butiker som hamnat på obestånd accelererades under årets första kvartal, visar ny statistik från UC. Dagligvarunytt har pratat med handlaren Daniel Thuresson som tvingats till nedläggning i kostnadskrisens spår.

Matrebellerna hade ett tufft 2022, visar Dagligvarunytts kartläggning av butikernas ekonomiska resultat. Men klippvaror räddade en av de minsta spelarna.

Pressade hushåll förändrar sina köpvanor i aldrig tidigare skådad omfattning och enligt de senaste siffrorna från GFK gynnas lågprisformaten ytterligare.

Coop Butiker och Stormarknader (CBS) vill trycka på gasen och Dagligvarunytt har fått ett exklusivt snack med kooperations största bolag – och en rundtur i butiken som ska bli modell för framtiden.

Läs om detta och mycket mer i Dagligvarunytt nummer 22 – som också är det första numret med vår nya logotyp.

Har du ingen prenumeration på Dagligvarunytt? Lugn, det fixar du här. Och här kan du som prenumerant läsa tidningen digitalt. Är du prenumerant och behöver ett inlogg kan du få hjälp här.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev