onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Nya ändringar pressar butikerna i Storlien: ”Vi måste försöka att vara positiva”

Publicerad: 3 september 2021, 11:42

Henrik Weile, butikschef Stora Coop, får åter igen parera nya regler, tillsammans med Joakim Flygare på Eurocash.

Norges rödlistning av Jämtlands län ställer krav på flexibiliteten. Efter sommarens gränsöppning tvingas butikerna planera om – igen. ”Ingen vet hur länge Norge håller restriktionerna”, säger Henrik Weile, butikschef hos Stora Coop i Storlien.

Ämnen i artikeln:

StormarknaderCoopCoop NordGränshandel


Fortsatta ändringar av förutsättningarna och inresereglerna från Norge pressar handeln. 

Efter att läget för coronasmittan försämrats i Jämtlands län tog den norska regeringen beslutet att åter igen införa tuffare restriktioner, med start den 16 augusti – och inflödet av kunder till gränshandeln ströps.

En av butikerna som påverkas är Eurocash i Storlien. Efter en bra sommar kastades hela läget snabbt om.

– Vi får se från den ljusa sidan att vaccinerade får komma hit och får anpassa oss efter hur situationen ser ut. Vi kommer att hålla igång butiken och ha varor till de kunder som kommer hit, säger butikschef Joakim Flygare till Östersunds-Posten.

Eurocash har trots de nya restriktionerna ett kundflöde som är så pass bra att butiken kan hålla öppet, men försäljningen är inte i samma nivå som efter öppningen av gränsen i somras.

– Vi har ändå ett bra sortiment med varor och vi har inte behövt permittera personal. Vi får helt enkelt kämpa på igen.

Eurocash har en plan för att hantera en ny gränsöppning inom kort.

– Skulle den öppna har vi inte många dagar på oss att ställa om men personalen har varit väldigt flexibla under den här tiden när det har skett många förändringar, säger Joakim Flygare till Östersunds-Posten.

De nya restriktionerna påverkar också Stora Coop i Storlien.

– Vi är fortfarande inte där vi vill vara, men vi har kunder från Norge som handlar hos oss. Vi måste försöka att vara positiva och ingen vet hur länge Norge kommer att hålla restriktionerna, säger butikschef Henrik Weile till tidningen.

Han ser ett ljus i tunneln, trots att butiken inte nått upp till önskad försäljning. 

– Det känns som att det går åt rätt håll, men det är en process att försöka komma dit där vi var innan pandemin och det kommer att ta tid. Vi har varit tvungen att permittera personal. Men så fort Jämtlands län blir grönt kommer vi att påbörja rekryteringen igen, säger Henrik Weile till Östersunds-Posten.

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev