lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Maträtt expanderar i Göteborg – men fler butiker behövs: ”Mättar inte behovet ”

Publicerad: 26 april 2022, 12:16

Maträtts verksamhetschef Ida-Lina Frisell Aasland uppskattar att Göteborg skulle behöva 5 sociala butiker för att mätta behovet av mat till reducerat pris. Foto: Räddningsmissionen

Ökade livsmedelspriser skapar ett större behov av mat till reducerade priser. I dag öppnar Räddningsmissionen sin andra sociala matbutik Maträtt i Göteborg. ”Vi öppnar i precis rätt tid – men det mättar inte behovet”, säger verksamhetschefen Ida-Lina Frisell Aasland.

Ämnen i artikeln:

Svensk DagligvaruhandelWillys

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Minska matsvinn, bekämpa matfattigdom och hjälpa människor som står långt från arbetsmarknaden genom att erbjuda arbetsträning. Det är syftet med de sociala matbutikerna Maträtt som drivs av Räddningsmissionen i Göteborg. 

I dag, tisdag, öppnar stadens andra butik i Rannebergen i stadsdelen Angered. 

– Öppningen har gått kanon, 400 kvitton och många nya medlemmar. Vi öppnar i precis rätt tid – men det mättar inte behovet, säger Ida-Lina Frisell Aasland till Dagligvarunytt. 

Hon är verksamhetschef för stadens två butiker och berättar att butiken på Flatås Torg hanterar 7 000 medlemskap i dagläget. 

– Jag uppskattar att det skulle behövas upp till 5 butiker i Göteborgs storstadsområde, säger hon. 

Maträtt är en franchise från Matmissionen av Stockholms stadsmission som säljer produkter från dagligvarubranschen, som annars riskerar att bli matsvinn, till reducerade priser. 

– Runt försäljningshögtider som påsk och jul täcker utbudet efterfrågan, men för att kunna rulla ut fler butiker behövs ett stabilare inflöde av produkter, säger Ida-Lina Frisell Aasland.

Dagligvarukedjan Willys är den enda strategiska partnern till Räddningsmissionen i Göteborg och kedjan har donerat inredning och bidragit med kunskap och arbetskraft under uppbyggnaden. I övrigt har Räddningsmissionen 52 partners som donerar produkter regelbundet.

 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev