Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Mathems rekordsommar – levererade 369 ton varor till skärgården

Publicerad: 8 september 2021, 12:29

Ett skepp kommer lastat. Med vattenmelon, glass och andra varor för att svalka ned sommargästerna i Stockholms skärgård.

Foto: Pressbild

Under sommarsäsongen 2021 skeppade Mathem ut 369 ton varor till båtar och bryggor i Stockholms skärgård – och satte därmed försäljningsrekord. ”En populär tjänst som allt fler upptäcker”, säger affärsutvecklingschefen Johan Gertell.


Ämnen i artikeln:

Mathem

Sju somrar i rad har Mathem levererat varor till båtar och bryggor i Stockholms skärgård. Årets skärgårdsleveranser slog alla tidigare rekord.

Under perioden 30 april till 22 augusti levererade Mathem sammanlagt 369 ton varor till sina kunder i skärgården, alltså mer än tre ton om dagen.

– Vi är glada att kunna erbjuda ett mer bekvämt sätt att handla i skärgården som gör att man slipper kånka och släpa på tunga varor, säger Johan Gertell, affärsutvecklingschef på Mathem.

Tyngst av alla varor var inte helt oväntat mjölken; sammanlagt levererade Mathem 21 600 liter mjölk till båtar och bryggor runt om i skärgården.

Att sommaren var varm satte också sina spår i försäljningen. Bland annat beställde skärgårdsborna 4,4 ton vattenmelon och 3 300 liter glass under perioden.

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Mathem

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev