Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Mathem slog index - ökade med 114 procent i december

Publicerad: 4 februari 2021, 08:51

Mathems vd Johan Lagercrantz är mycket nöjd med det gångna året: ”Att se hur MatHems roll som en hjälp i vardagen för så många människor under pandemin fortsätter växa är enormt motiverande, och jag är mycket stolt över vad vi lyckats genomföra.”

Foto: Miriam Järlesjö

E-handel med mat satte nya rekord under 2020 och nu visar Mathem att de lyckades slå index. ”Vi fortsätter att växa snabbare än marknaden och ta marknadsandelar”, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem.


Ämnen i artikeln:

Mathem

2020 blev ett rekordår för dagligvaruhandeln och e-handeln med hemleverans ökade med 54,9 procent jämfört med 2019. Under december ökade e-handeln med hemleverans med otroliga 102,8 procent. 

Mathem lyckades dock överträffa index både under helåret och i december då man hade en ökning på 114 procent.

– Under det här året har vi lärt oss att förutsättningarna i en marknad kan förändras extremt snabbt, och vi är ödmjuka inför att vi även framåt behöver fortsätta att bygga företaget på ett sätt som snabbt kan anpassas efter läget och våra kunders förväntningar på oss, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem i ett pressmeddelande.

Enligt Mathem kommer företagets omsättning för 2020 att landa en bra bit över 2 miljarder, vilket Dagligvarunytt avslöjat tidigare, och deras marknadsandel är 37 procent.

I december 2020 teckandes ett samarbetsavtal mellan Mathem och Kronans Apotek där kunderna ska kunna beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via Mathem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen. 

Samarbetet är planerat att starta i början av året.

– I dag innehåller nästan var fjärde order på Mathem en vara från Clas Ohlson, vilket visar att den här typen av samarbeten är precis vad kunden vill ha. Vi är därför väldigt förväntansfulla inför att inom kort lansera vårt samarbete med Kronans Apotek kring både apoteksvaror och receptbelagda läkemedel, säger Johan Lagercrantz.

 

 

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mathem

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev