Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Mathem klådde branschen – och tar in nytt kapital för att kunna fortsätta sin framfart

Publicerad: 22 april 2021, 06:31

Mathems försäljning fortsätter att slå rekord. Nu tar bolaget in mer kapital för att kunna fortsätta växa. Total handlar det om 1,1 miljarder kronor. ”Mathem har siktet inställt på tillväxt och ökad effektivitet”, säger vd Johan Lagercrantz.


Ämnen i artikeln:

Mathem

LÄS MER: E-handelns triumf – kanalens andel uppe i 7,8 procent: ”En ny toppnivå”

Mathem slog nytt försäljningsrekord mars. Med en tillväxt på 69 procent klådde e-handlaren resten av branschen, som i genomsnitt växte med 56 procent. 

– Mars månad är faktiskt första gången vi kan jämföra våra intäkter från föregående år med en månad som också var påverkad av pandemin. Att vi trots detta ändå har en tillväxt på 69 procent är helt fantastiskt. Att vi dessutom gjorde all time high under en månad som traditionellt sett är en relativt vanlig månad för Mathem, är ytterligare ett tydligt tecken på att våra tjänster är här för att stanna, säger Johan Lagercrantz i en kommentar. 

För att kunna fortsätta växa och utveckla sitt erbjudande tar Mathem nu in nytt kapital. 

Totalt handlar det om 1,1 miljarder kronor. 

I en investeringsrunda får bolaget in 400 miljoner genom nyemission, 700 miljoner härrör från en lånefacilitet från P Capital Partners. 

– Mathem har siktet inställt på tillväxt och ökad effektivitet i vår fortsatta resa mot lönsamhet. Vi jobbar stenhårt för att hela tiden utvecklas för att möta våra kunders behov och för att vår e-handel av dagligvaror med hemleverans ska bidra till en bekvämare och enklare vardag. Med den här typen av investeringar kommer vi att kunna uppnå fantastiska resultat framåt, säger Johan Lagercrantz. 

Storägaren Kinnevik investerar ytterligare 150 miljoner kronor i bolaget, AMF 100 miljoner kronor och Stena 50 miljoner kronor. De utökar därmed sitt befintliga ägande. 

– Jag är imponerad av hur Johan och hans team har mött det ökade intresset i att få dagligvaror levererade hem till dörren, och jag är övertygad om att Mathem kommer att fortsätta att utveckla sitt kunderbjudande och sin effektivitet, säger Kinneviks vd Georgi Ganev. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mathem

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev