Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Lista – de har påverkats mest av pandemin: ”Får kämpa för att komma tillbaka”

Publicerad: 13 september 2021, 11:46

Handeln i Strömstad tappade 76 procent av sin försäljning under 2020. I skånska Burlöv var det desto mer uppåt med en ökning på 23 procent.

Dagligvarukartan har ritats om rejält under coronapandemin. Här är listan med platserna där branschen har påverkats mest. ”Vissa får kämpa för att nå tidigare nivåer”, säger HUI:s analytiker Per Andersson.


Ämnen i artikeln:

City GrossCoopCoop NordCoop VärmlandCoop VästHemköpIca MaxiIca KvantumIca SupermarketIca NäraLidlMathemMat.seTempoWillys

Covid-19 blev verklighet i Sverige för ett och ett halvt år sedan och Dagligvarunytt har i ett flertal artiklar berättat om hur pandemin radikalt har transformerat hushållens inköpsbeteende.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Tidning direkt i brevlådan, 39 nr per år
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i svensk och utländsk dagligvaruhandel.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår tidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News