onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Lidls konstsuccé – här är motivet som tripplat i värde

Publicerad: 19 september 2023, 12:21

Ursprungspriset på affischerna var 149 kronor, och vissa motiv säljs nu med en ökning på 300 procent.

Foto: Skärmavbild (Tradera)

Lidl släppte en kollektion posters i på temat Matriket, som skapat hysteri på andrahandsmarknaden. “Ställ alarmet och snöra springskorna”.


JB


I förra veckan lanserade Lidl en serie posters som en del i kedjans kampanj med Matriket. En kollektion affischer som är framtagna tillsammans med konstnärerna Elin Pk och Emilia Ilke, med motiv inspirerade av svenska mattraditioner.

– Med lanseringen av vårt varumärke Matriket ville vi göra det enkelt för våra kunder runt om i landet att hitta bra svensk mat till ett lågt pris. Vi är stolta över att nu få presentera det här samarbetet med de talangfulla konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK, säger Robert Stekovic, inköps och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

Foto: Lidl

Inför släppet uppmanar kedjan på sina sociala medier att kunderna ska “ställa alarmet och snöra springskorna”, då de endast kommer säljas i butik och i begränsad upplaga för 149 kronor styck.

Nu är de slutsålda i flertalet butiker, enligt Nyheter24, och i skrivande stund säljs vissa motiv på bland annat Tradera, med en prisökning på 300 procent.

I sociala medier hyllas kedjan för produkten, men kritiseras även av flera kunder som blivit utan. Flera tycker att Lidl borde infört en köpgräns, för att fler ska kunna köpa kollektionen – och Lidl Sverige svarade att de ska ha det i åtanke om de gör något liknande igen.

Motivet "Husman" har tredubblat sitt värde på andrahandsmarknaden och är gjord i samarbete mellan Elin Pk och Lidl.

Foto: Lidl

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev