Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Försäljning

Lidls fräcka inbjudan till Ica-profilen: Välkommen in, Stig!

Publicerad: 19 Januari 2021, 15:01

I ett inlägg på Facebook bjuder Lidl in Ica-Stig till deras butiker.

Lidl passar på att bjuda in Ica-Stig när han nu går i pension. ”Det är kul om vi konkurrenter kan brottas lite kamratligt”, säger Lidls marknads- och kommunikationsdirektör Bella Goldman.


Ämnen i artikeln:

LidlIca Sverige

Det spekuleras intensivt om vem som kommer att ersätta handlarkaraktären Stig i Ica:s långkörande tv-reklamsåpa.

Vem det blir avslöjas den 31 januari, när Ica sänder den första reklamfilmen med den nye handlaren – men det som fram tills dess är utom tvekan är att Ica-Stig går i pension.

Det hakar lågprisutmanaren Lidl på genom att bjuda in Stig. På sin egen Facebooksida skriver kedjan: ”Att gå i pension behöver inte vara olidligt” och fortsätter:

”Välkommen in Stig! Äntligen kan du knäppa upp kavajen och njuta av god mat som inte kräver grosshandlarlön.”

– Många har snappat upp detta och delat på bland annat Linkedin. Det är övervägande positiva kommentarer och just nu 1682 likes, säger Lidls marknads- och kommunikationsdirektör Bella Goldman.

Något särskilt ni skulle vilja erbjuda Stig om han kommer in?
– Vi vill erbjuda högsta kvalitet till bästa pris – och lite mer över i plånboken. Och ge honom möjligheten att upptäcka ett annat sortiment, det blir en upplevelse för den käre Stig, haha!

Men ”grosshandlarlön”, Stig är väl inte grosshandlare?
– Nja, vi gör det här med glimten i ögat och vill skoja med hela fenomenet och med en blinkning koppla till ”grosshandlarkaraktären” i gamla filmer. Jag tycker det är kul om vi konkurrenter kan brottas lite kamratligt, vi gör det här med en blinkning och hoppas Ica också tycker det är kul. Och jag bidrar ju nu själv här till all publicitet kring Ica-Stig.

Okej, Ica-Stig går i pension, kanske budskapet också är riktat till pensionärer överlag? Hur stor andel av era kunder är pensionärer?
– Vi är väldigt uppskattade bland äldre, som vi ger möjligheten att handla bra mat till bra priser. Men det är ju absolut inte så att alla äldre har det knapert, däremot är vi uppskattade i den äldre åldersgruppen – men generellt sett är det barnfamiljer som har det högsta snittkvittot hos oss, säger Bella Goldman.

På tal om spekulationerna, vem tycker du själv ska bli den nya Ica-Stig?
– Oj, ja, jag tänker så här: Om jag ska tippa, givet att formatet ska vara kvar, vilket det verkar vara … så är det hög tid för en kvinna att ta rollen och ledtrådarna kring England får mig att tänka Picadilly Circus vilket gör att min gissning blir: Pernilla Wahlgren!

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

LidlIca Sverige

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.