söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Lidl slår sig för bröstet och utökar sin prissänkning

Publicerad: 24 maj 2023, 12:25

”Vi vill att fler ska ha råd med bra mat till midsommar. Därför utökar vi nu listan med varor som uppskattas i midsommartider”, säger Jakob Josefsson.

Foto: Sören Andersson

Lidl tar nu ett tredje steg i sin uppmärksammade prissänkning. Grillkorv och glass finns bland de varor som adderas. ”Det gör mig stolt att vi som den minsta av landets rikstäckande livsmedelskedjor kan påverka vardagen för många svenska hushåll”, säger Jakob Josefsson, Sverigechef.

Ämnen i artikeln:

LidlMatpriser

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Lidl förlänger sin prisfrysning och prissänkning till sista juni, och lägger till en rad ”midsommarvaror” i kampanjen som från och med måndag 29 maj omfattar 270 varor. Initiativet startade 27 mars och fick enligt Lidl snabbt ringar på vattnet och ”följdes av flera av branschens aktörer och välkomnades av såväl konsumenter som beslutsfattare”.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Konkurrent agerade på läcka från Ica – fick äran för prissänkningar

270 varor motsvarar mer än en tiondel i Lidls butikers sortiment.

– Det här innebär en kostnad för oss, men vi gör det för att hjälpa de svenska hushållen, säger Jakob Josefsson, Sverigechef på Lidl, i ett pressmeddelande.

Han skickar ett tack till medarbetarna i butik och på lager.

– Sedan vi sjösatte vårt initiativ i slutet av mars har vi arbetat oavbrutet för att säkerställa att kunderna hittar det de letar efter i hyllorna när vi välkomnat nya kunder till våra butiker. Det ökade intresset kring oss visar vilken viktig roll Lidl spelar i Sverige. Det gör mig stolt att vi som den minsta av landets rikstäckande livsmedelskedjor kan påverka vardagen för många svenska hushåll. Det hoppas jag att vi även i fortsättningen kommer att göra, säger Jakob Josefsson.

LÄS OCKSÅ: Nya siffror – här är kundernas tydliga dom i priskriget: ”Superstark tillväxt”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev