fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Kraftig tillväxt för Hemköpsbutiken – efter ägarbytet

Publicerad: 16 augusti 2023, 07:46

Daniel Moberg är butikschef för Hemköp i Ludvika sedan årskiftet.

Foto: Hemköp Ludvika

Ett år efter att Hemköp i Ludvika gick från handlarägd till kedjedriven är den negativa trenden bruten. ”Omsättningen har ökat med 15 procent – borträknat inflationen”, säger butikschefen Daniel Moberg till Nya Ludvika Tidning.

Ämnen i artikeln:

Hemköp

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Hemköpsbutiken i Ludvika har haft en stor ruljans på handlare under de senaste sex åren. Men sedan ett år tillbaka är butiken kedjeägd igen. Under butikschefen Daniel Mobergs ledning har utvecklingen för butiken vänt.

– Borträknat inflationen så har omsättningen ökat med 15, 16 procent. Så cheferna är rätt nöjda, säger Daniel Moberg som tog över som butikschef efter årskiftet till Ludvika Nya Tidning.

LÄS OCKSÅ: Efter ruljansen – Hemköp i Ludvika kedjeägd igen: ”Har stor potential”

Framgångarna förklaras med ett utökat och delvis förändrat sortiment och ett förändrat kundvarv. Och Resultatet talar för sig självt. Kundantalet har ökat och antalet kvitton har ökat med 4 000 mellan januari och juni i år.

– Vi har en konstant ökning av försäljning och kundantal. Och jämfört med föregående år är det ännu större ökningar. Det är jätteroliga siffror, säger Daniel Moberg som betonar betydelsen av alla medarbetares engagemang och hårda arbete.

Stockholmaren, utan koppling till vare sig Ludvika eller Dalarna, berättade för Dagligvarunytt vid tillträdet i januari, att tillväxtorten Ludvika är särskilt intressant att driva livsmedelsbutik i. Men konkurrensen på dagligvarumarknaden är hård och Hemköpsbutiken kan inte ta fajten om lägst pris.

– Vi kan inte riktigt konkurrera med Willys och Lidl när det gäller priserna och ska inte heller göra det. De har sitt lågpriskoncept. Men vi ligger i linje med Ica och Coop. Vi är är billigast på vissa varor, de är billigast på andra saker, säger Daniel Moberg som har varit Axfood-koncernen trogen i femton år.

Men butikschefen är tacksam för att inflationstakten och matpriserna har sjunkit periodvis, exempelvis i april och maj.

– Från en vecka till en annan hade vi 600 prissänkningar istället för 300 prishöjningar. Nu på är det en ny stor kampanj på gång där vi sänker priserna på över 1 000 artiklar, säger han.

Butiken är sliten och Daniel Moberg hoppas att Hemköpskedjan kommer att satsa på en renovering om det inte blir aktuellt med en flytt till Willys lokaler.

– Fördelen skulle vara att vi får en nyare, fräschare och större lokal och nackdelen att vi tappar centrumläget med den spontana trafiken på stan, säger han och betonar samtidigt att en flytt inte är aktuellt i dagsläget.

– Om det låg något i det så borde väl jag som butikschef vara den första som får höra det. Som budgeten ser ut så blir vi kvar här nästa år.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev