måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Kaffevarumärket väljs bort av Ica-handlaren: ”Vi vill inte stötta prishöjningen”

Publicerad: 14 april 2023, 11:09

OBS! Genrebild som inte är hämtad från den aktuella butiken.

Foto: Susan Berzelius

Ica centralt har valt bort produkter från kaffevarumärket. Butiken väljer att göra samma sak. ”Vi vill inte stötta prishöjningen”, säger handlaren.

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca Sverige

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Priset på kaffe sjunker igen. Men Gevalia har valt att inte sänka priset på sina produkter rapporterar Borlänge Tidning, utan snarare höja.

Som ett led i det har Ica centralt plockat bort kaffevarumärket ur sortimentet. Vill en Ica-butik fortfarande ha Gevalias produkter får den lösa det på egen hand, skriver tidningen.

– Vi väljer att ta bort allt som har med Gevalia att göra. Vi vill inte stötta prishöjningen, säger Ica-handlaren Emil Westlund till Borlänge Tidning.

Han driver Ica Supermarket Kvarnen i Borlänge.

Emil Westlund tycker att prishöjningarna är omotiverade – därför gör han sitt val. Alla 1 300 Ica-handlare väljer själva.

– Jag tror att många väljer bort Gevalia. För mig känns det bäst att försöka ge kunden bästa priset och inte släppa in omotiverade prishöjningar.

LÄS OCKSÅ: Oklar täckningsgrad när Ica sänker priserna: ”Hoppas butikerna tar chansen”

Förhandlingar om inköpspriser med stora leverantörer som Gevalia sköts av Ica centralt. Emil Westlund säger till Borlänge Tidning att han fortsatt kommer att följa Icas linje när det gäller produkter från kaffemärket.

– Är man för högt i marknadspriset kommer jag inte att jobba med Gevalia. Vi måste hitta en balanserad prissättning på marknaden och det gör de inte just nu.

Dagligvarunytt söker Gevalias ägare för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Prisrallyt dämpas – här är alla siffror kedja för kedja: ”Ica har många ögon på sig”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev