Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Inget jubel vid finska gränsen: ”Inte sett någon förbättring”

Publicerad: 4 september 2020, 06:34

Gränshandeln mot Norge jublar efter att reserestriktionerna har lättats. Men vid gränsen mot Finland ser det mer dystert ut - trots lättade restriktioner.
– Vi har inte sett någon förbättring i kundtrafiken, säger Frans Nordlund, tillförordnande handlare på Ica Maxi i Haparanda.


Ämnen i artikeln:

CoronaIca Maxi

För lite mer än en vecka sedan lättade Finland sina reserestriktioner för så kallade gränssamhällen.

Framför allt rör det sig om städer och samhällen som gränslar Torneälven, till exempel svenska Haparanda och finska Torneå. Personer som bor i dessa områdena får korsa gränsen för att uträtta ärende på andra sidan, men måste ha dokument som visar var de bor.

Ica Maxi i Haparanda har inte märkt av någon skillnad i kundflödet sedan förändringarna i förra veckan. I normala fall är mellan 30 och 35 procent av butikens omsättning gränshandel.

– Det är långt ifrån det nu och det är svårt att säga hur det blir framöver. Det hade varit bra om vi kunde hamna i något slags normalläge igen, säger Frans Nordlund till Dagligvarunytt.

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

CoronaIca Maxi

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News