tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Ica Nära i Forsheda bjuder in till valfläsk – bästa förbokningen hittills

Publicerad: 18 augusti 2022, 11:52

Butikschefen Henrik Grahn och Fabian Johansson har bjudit in lokalpolitikerna till valfläskkampanj. Foto: Pressbild

I Forsheda i Värnamo kommun har Ica Nära Ässet bjudit in till valfläsk. Samtidigt som kunderna ska hämta upp 1,3 ton förbokat fläsk ska lokalpolitikerna bjuda på sitt. ”Det gäller att sticka ut och ha roligt på jobbet”, säger butikschef Henrik Grahn.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Det började med att butiken lade ut ett parti rimmat stekfläsk att förbeställa på butikens Facebooksida. Att leveransen skulle ske tio dagar innan valet ledde till skämt om valfläsk som butikschefen Henrik Grahn hoppade på.

– Jag ringde upp det moderata kommunalrådet som sa ja direkt och tyckte det var en kul idé. Efter det kontaktade vi andra partier som lika villigt hoppade på, säger han.

Butiken har bjudit in samtliga riksdagspartier och lokala partier till butiken vid tiden för leveransen för att kunderna ska få chans att ställa dem mot väggen samtidigt som de hämtar sitt fläsk.

Butiken jobbar mycket med förbokningar av varor på sociala medier – men fläsket är det som gått bäst hittills. 1,3 ton har bokats upp av kunderna.

– Att jobba med sociala medier gör att vi kan nå kunder på ett billigt sätt. Vi vet redan innan hur mycket av en vara vi ska köpa in från producenten och riskerar inte svinn. I dag kommer en leverans med hela balar toa- och hushållspapper som kunderna kunnat förboka.

För butiken, som ligger på landsbygden, är det ett sätt att konkurrera med pris – och att knyta kunderna närmare.

– Nu kan vi fråga marknaden vad den vill ha och köpa hem det den efterfrågar. Vi får en helt annan relation till kunderna – det har aldrig varit roligare att sälja varor än nu, säger Henrik Grahn.

LÄS OCKSÅ: Sociala medier lyfter butiken i Kareby: ”Vi pratar inte pris, vi bygger relationer” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev