fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Ica Nära Hoburgshallen blev utan blommor på mors dag: “Är fruktansvärt besviken”

Publicerad: 31 maj 2021, 08:06

Emma Hoffman, Ica Nära Hoburgshallen.

UPPDATERAD. Ica Nära Hoburgshallen på Gotland fick inga snittblommor till mors dag från Ica – som uppgav kapacitetsbrist. ”Kunderna hade förståelse, själva är vi enormt upprörda”, säger handlaren Emma Hoffman.

Ämnen i artikeln:

Ica NäraIca Sverige


Inför mors dag i går, söndag, hade Ica Nära Hoburgshallen i Burgsvik på södra Gotland 150 beställda buketter – men inga levererades till butiken.

– När jag frågade Icas leveransansvarig som hanterar snittblommor i Helsingborg fick jag bara svaret att det var ”så högt tryck” att de inte kunde leverera, någon annan förklaring fick jag inte, och det kom inga blommor. Vi har inte fått någon förklaring, ingen ursäkt och ingen kompensation.

Hur tog kunderna som beställt buketter detta?
– Kunderna hade förståelse, tyckte synd om oss i butiken och många löste inköpet på annat håll. Hur många det var vet vi inte, men vi har säkerligen ett intäktsbortfall genom detta.

Hur ser du på det som hänt?
– Jag är riktigt besviken, det här känns skitsurt! Till att börja med har jag så svårt att förstå hur det kan bli kapacitetsbrist, att det är mors dag är ju ingen nyhet för någon. Och i den situation med kapacitetsbrist som uppstod förstår jag inte heller varför Ica väljer att kapa leveranserna till hela Gotland, som ligger längst bort. Om butiker närmare, på fastlandet, hade fått uteblivna leveranser hade de haft chans att åka och hämta någon annanstans. Om jag hade haft alternativet att åka upp till Visby och hämta blommor hade jag givetvis gjort det, men det alternativet fanns inte för oss.

Hur tänker du framåt med anledning av det som hänt?
– Jag hoppas verkligen att detta blir en tankeställare och att Ica tar talet om att ”hela Sverige ska leva” på allvar, det ska inte vara så här enkelt att bara utesluta Gotland, säger Emma Hoffman och tillägger:

– Nästa stora blomsterhelg är midsommar. Jag hoppas planeringen är bättre inför den storhelgen och att det här aldrig händer igen.

Emma Lindström, logistikdirektör Ica Sverige, kommenterar:

 – Försäljningen inför mors dag var högt över förväntan och väsentligt mycket högre än tidigare år, vilket Ica logistik tyvärr inte var beredda på. Vi gjorde stora operativa insatser för att lösa utmaningen men trots det påverkades Ica-butiker på flera håll i landet och i synnerhet på Gotland. 

– Vi vill understryka att vi inte är nöjda med situationen och beklagar innerligt att vi inte levererat enligt vårt åtagande till våra kunder. Vi har flera lärdomar att ta för att förbättra stabiliteten i varuflödet och detta arbete initierades redan under förra veckan, säger Emma Lindström.

 

 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev