Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Ica-handlaren räddade Coops varor – när han började få tomt i hyllorna

Publicerad: 5 juli 2021, 08:25

Magnus Plith, Ica-handlare i Lysekil, köpte färskvaror från Coop. OBS! Bilden är en genrebild och föreställer inte den aktuella butiken.

Foto: Pressbild

När Coop i Lysekil höll stängt letade sig kunderna till Ica Supermarket i stället. Anstormningen blev så stor att färskvarorna började ta slut. Då köpte Ica-handlaren från konkurrenten.


Ämnen i artikeln:

CoopIca Supermarket

Coop har två butiker i Lysekil. Bägge har tvingats hålla stängt under helgen på grund av IT-attacken som slog ut kassasystemet. 

Det gjorde att fler letade sig till Ica Supermarket på orten. Butikens försäljningen fördubblades, rapporterar DN, och det började bli ont om färskvaror. 

Då tog Ica-handlaren Magnus Plith kontakt med konkurrenten för att köpa varor från dem. 

– Vi måste försöka hjälpa kunderna så att folk inte blir utan varor. Vi har egen kylbil så jag tog kontakt med butikschefen på Coop och frågade om han kunde hålla öppet. Han kände väl att det inte är görligt och ville bli av med en del känsliga varor som frukt och färsk kyckling. Och vi hade det ganska tomt och urplockat för vissa produkter, säger han till DN. 

Det handlade mest om märkesvaror, men även en del Coop-märkta produkter. 

– Vi upptäckte att vi hämtat Coops egna vindruvor. Men jag känner att det inte spelar så stor roll, det är säkert samma grejer som ligger i Icas förpackningar, säger Magnus Plith. 

Greppet har fått glada tillrop i sociala medier. 

– Kunderna tycker att det är bra att vi kan samarbeta över gränserna. Folk i allmänhet tror väl att vi är som hund och katt, men så är det väl egentligen inte, säger Magnus Plith som hoppas att Coop ska kunna öppna igen så snart som möjligt. 

– Jag tror att det är bra om de har öppet, det är en balans med konkurrens som behövs. Jag känner spontant att det vore bra om det övergår till det normala så fort som möjligt. Kortsiktig vinning är oftast ingen vinning. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

CoopIca Supermarket

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev