Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Försäljning

Hyllvärmare gjorde succé i Ica Nära Våxtorps julklappsspel

Publicerad: 17 December 2020, 09:58

Foto: Ica Nära Våxbohallen

När Ica Nära Våxbohallen i Våxtorp hade lite för mycket non food-artiklar kvar i hyllorna kläcktes idén med ett julklappsspel. Sagt och gjort. Via Facebook-sidan kunde kunderna boka ett paket med okänt innehåll och succén var ett faktum.


För att bli av med non food-artiklar som blivit över från kampanjer under det gångna året och som tar alldeles för stor plats i den lilla Ica Nära-butiken vid Hallandsåsen beslutade sig Ica-handlare Niklas Voss för att skapa ett julklappsspel för kunderna.

– För 100 kronor köpte de en del i spelet och vi slog in 30 varor i julklappspapper. När vi sålt alla 30 andelarna fick kunderna komma att ta en lapp med ett nummer. Detta motsvarade numret på ett paket, säger Niklas Voss.

Kunderna visste alltså inte vad som fanns i respektive paket men i några var innehållet värt betydligt mer än de hundra kronorna. En kaffebryggare som normalt kostar 600 kronor ingick till exempel. Liksom mixerstavar och strykjärn

– Ett mycket bra sätt att bli av med dammsamlare eller hyllvärmare i specialvaruavdelningen samtidigt som vi skapade en ”snackis” bland kunderna, säger en nöjd Niklas Voss.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.