Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Hon ska lära svenska folket att laga japanskt – tillsammans med Linas Matkasse

Publicerad: 11 oktober 2021, 12:32

Stjärnkocken Frida Ronge ska få kunderna hos Linas Matkasse att laga japanskt.

Foto: Pressbild

Stjärnkocken Frida Ronge ska få svenskarna att laga japansk mat. Detta är det första i raden av kocksamarbeten som Linas Matkasse ska rulla ut. ”Vi sätter ribban högt”, säger Frida Bredin, varumärkesansvarig på företaget.


Ämnen i artikeln:

Linas matkasse

Sedan drygt ett år tillbaka kan kunderna hos Linas Matkasse skräddarsy sin matkasse genom att välja bland över 40 recept varje månad. Under november kommer fem av dessa valbara recept vara signerade stjärnkocken Frida Ronge, som till vardags är gastronomisk ledare på stjärnkrogen Tak i Stockholm och högaktuell i årets upplaga av tv-programmet Kockarnas Kamp.

– Att få möjlighet att nå ut med den japanska matkulturen i de svenska hemmen känns riktigt spännande, säger hon i en kommentar.

Frida Ronge är en pionjär inom svensk-japansk matlagning och har många kockpriser i bagaget, bland annat en silvermedalj i Seven Sushi Samurai. Hon har också blivit utsedd till årets smakskapare 2017, och är sedan 2018 ambassadör för hållbart fiske, för MSC.

– Samarbetet är en otroligt bra match, vi delar båda en vision om att tillgängliggöra recept av hög kvalitet så det känns lyxigt att kunna erbjuda våra kunder en så fin introduktion till det japanska köket, säger Frida Bredin, ansvarig för produkter och varumärken på Linas Matkasse.

Enligt företaget är samarbetet bara det första ”i en lång rad spännande kocksamarbeten” framöver.

– Med Frida Ronges recept känner vi att vi sätter ribban högt.

 

Japan möter Sverige

Här är recepten som Frida Ronges tagit fram för Linas matkasse:

*Japansk kålpannkaka ”Okonomiyaki” med vitkål, svamp och salladslök

* Sushi tacos med avokado, sallad, räkor och wasabi

* Sushi bowl med sojamarinerad lax, krispig kål, salladslök, kålrotsgari och rostade sesamfrön

* Miso ramen med kyckling, kokt ägg, rostad majs och pak choi

* Krämig grön kokoscurry med krispig tofu och räkor, svart ris och rostade cashewnötter

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Linas matkasse

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.