söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Hon siktar högt hos kedja i motvind: ”Måste kämpa tillsammans”

Publicerad: 4 maj 2023, 11:40

24-åriga Tina Hutor stod nyligen framför vd Anders Wennerberg och redovisade några av insikterna från City Gross interna vidareutbildning.

Sommarjobbet i glasskiosken gav Tina Hutor mersmak på kundmöten, och efter fyra år på City Gross är det fortfarande i mötet med kund hon får den där kicken. Men nu är 24-åringen redo att ta nästa steg i karriären.

Ämnen i artikeln:

City Gross

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Intresset för handel har alltid funnits där, tror Tina Hutor. Sommarjobbet i glass- och grillkiosken blev hennes första erfarenhet av att ha kontakt med kunder, och något som ledde till en spontanansökan hos City Gross.

– Jag började på kolonialavdelningen på City Gross Höganäs och kände direkt att det var där jag ville vara och verkligen ville satsa. Jag blev väldigt inspirerad av min dåvarande chef som gav mycket positiv feedback, säger Tina Hutor, som är en av de 68 unga talanger Dagligvarunytt uppmärksammar.

LÄS OCKSÅ: Lista: 68 talanger som hyllas i dagligvarubranschen

Fyra år har gått, och Tina Hutor har stannat på samma avdelning i samma butik där hon fått mer och mer ansvar.

– Mina chefer litar på att jag har koll på läget och jag får fria händer att fördela ansvar och prioritera butiken utifrån vad kunden efterfrågar.

Tinas Hutors första chef har gått vidare till en butikschefsroll i en annan butik, ett karriärsteg som Tina själv hoppas kunna ta på längre sikt. Först siktar hon på en säljchefsroll med personalansvar.

– Jag var tidigt tydlig med mina chefer att jag har ett driv att utvecklas.

Under hösten och vintern har Tina Hutor varit en av deltagarna i City Gross internutbildning för unga talanger, en utbildning med en gedigen antagningsprocess. Den har gett Tina Hutor en djupare kunskap om både företaget City Gross och sig själv.

– Jag har fått höra att jag är bra på att ta egna intiativ, och att jag behöver jobba på att ta för mig och våga ännu mer. Jag försöker ta varje chans jag får, i varje möte med säljare kunder eller chefer, att bli bättre på det kommunikativa.

LÄS OCKSÅ: Anders Wennerberg berättar om uppsägningen och tuffa uppdraget

Ett av Tina Hutors mål är att inspirera andra unga tjejer att satsa på en karriär inom handel. Själv ser hon upp till sin kvinnliga regionchef, en person hon under utbildningen tog initiativ till att lära av genom att ”skugga” under två arbetsdagar.

– Hon är en stentuff person och jag ville komma lite närmre henne. Det var häftigt och lärorikt.

I utbildningen har deltagarna fått hålla flera redovisningar – med bland andra City Gross vd Anders Wennerberg på åhörarplats.

– Det var nervöst, men efteråt kände man sig väldigt stolt.

Nu är Tina Hutor tillbaka på heltid i vardagen på City Gross Höganäs. Här älskar hon att jobba med exponeringar, bland annat.

– Det är mycket att ta hänsyn till när man jobbar med exponeringar. Det ska vara kreativt utan att bli rörigt, något som säljer, och varor butiken tjänar pengar på.

LÄS OCKSÅ: Nya siffror – här är kundernas tydliga dom i priskriget: ”Superstark tillväxt”

City Gross tappade marknadsandelar 2022 och enligt data från GFK har City Gross en fortsatt negativ trend. Hur påverkas ni i butiken av det?
– Man märker att det är utmanande. På ett sätt stärks vi när vi måste kämpa tillsammans. Jag tycker att vi är bra på att stötta och peppa varandra.

Vad gör du för att koppla bort jobbet?
– Jag umgås mycket med min familj, med min pojkvän och med vänner. Jag tycker om att promenera och laga mat, jag har alltid gillat tacos. Det är viktigt att koppla bort jobbet när man är ledig, och inte ha hjärnan kvar i butiken.

LÄS OCKSÅ: En enkel fråga ledde till drömjobbet: ”Jag vill förändra och innovera”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev