Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Här tvingar vattenskadan Coop att stänga – men försäljningen håller öppet

Publicerad: 30 augusti 2021, 09:28

Trots stängd butik kommer Coop i Tystberga att kunna hålla försäljningen igång.

Foto: Pontus Edman

Coop i södermanländska Tystberga tvingas stänga temporärt efter en stor vattenskada – men butiken hittar en väg runt problemet. ”Vi har fått till en jättebra lösning”, säger butikschef Elin Chalikias.


Ämnen i artikeln:

Coop

Coop i Tystberga, nordost om Nyköping, har drabbats av en stor vattenskada som påverkar hela bottenplattan i fastigheten.

Omfattningen av skadan är inte helt utredd, vilket kan ske när saneringsarbetet startar – och hela butiken måste stängas tillfälligt för att skadan ska kunna åtgärdas.

– Det är därför inte vi kan säga ett datum när vi kan öppna butiken igen, säger Elin Chalikias till Södermanlands Nyheter.

Inom kort börjar diskar och hyllor tömmas på färskvaror och frysvaror. Den 12 september är den sista dagen som butiken håller öppet för kunder och den sista september ska den vara tom.

Men personalen har hittat en lösning för att ändå hålla försäljningen igång och serva kunderna. 

Under den tillfälliga stängningen kan kunderna handla online – och hämta beställda matkassar vid en kylbil vid Coop Tystbergas parkering.

– Vi har sex anställda som kommer att jobba med onlinehanteringen som vi kommer att erbjuda våra kunder. Klart att kunderna är oroliga, men jag tycker att vi har fått till en jättebra lösning och vi hoppas att vi snart kan öppna igen, säger Elin Chalikias till Södermanlands Nyheter.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News