Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Här slår Ica Supermarket rekord – igen: ”Har jobbat stenhårt”

Publicerad: 9 september 2021, 11:58

Ica Supermarket i Östra Husby slår säljrekord.

Foto: Agneta Renmark

Ica Supermarket Östra Husby summerar en rekordomsättning under sommaren – med nya köpmönster under pandemin. ”Mitt mål är ständig utveckling”, säger handlaren Mats Axelsson.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Ica Supermarket i Östra Husby, på Vikbolandet öster om Norrköping, är en sommarbutik. Årets semester och sommarsäsong innebär säljrekord – för andra året i rad.

Försäljningen under 2021 är butikens högsta någonsin och avspeglar att många kunder semestrat i Sverige och valt att spendera mer tid i sina sommarstugor och båtar.  

– Sommaren är otroligt viktig för oss, utan den hade vi aldrig kunnat ha en så stor butik med så stort sortiment året runt, säger Mats Axelsson som driver butiken tillsammans med sin far Bo Axelsson, till Norrköpings Tidningar.

Butikens omsättning är 50-60 procent högre på sommaren, med många köpstarka kunder som tillkommer – och under de senaste två ”coronasomrarna” har antalet besök tidvis minskat samtidigt som snittköpen ökat.

– Vi går back vissa månader under vintern, men vi vill hålla i princip samma sortiment året runt. Stamkunderna ska inte få en sämre butik för att hösten kommer, säger Mats Axelsson till tidningen och fortsätter:

– Det kan ha upplevts som att det varit mycket folk i butiken under sommaren ibland, men vi har alltid hållit oss inom regelverket. Personalen har jobbat stenhårt under pandemin.

Butikens omsättning har stadigt ökat ända sedan början på 1980-talet. 

– Mitt mål är att vi ska ha ständig utveckling. Vi har startat med online-handel och har nya kassor. Nästa steg är lite mindre men vi ska göra om vår brödavdelning. Vi har alla butiker i stan som våra konkurrenter så vi måste hela tiden utvecklas för att kunna konkurrera, säger Mats Axelsson till Norrköpings Tidningar.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev