Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Här ger Ica Maxi entrén ett lyft – med dubblad förbutik och restaurangdel

Publicerad: 31 augusti 2021, 08:38

Ica Maxi i Katrineholm.

Foto: Andreas Sander

Ica Maxi i Katrineholm vässar entrén genom att dubbla ytan på sin förbutik och öppna servering. ”Vi kommer att jobba med egenproducerade varor”, säger vd och butikschef Emil Remröd.


I slutet av september startar Ica Maxi Katrineholm ombyggnationen av sin entré. 

Förbutiken byggs ut rejält med fördubblad yta och kommer att förvandlas till en restaurangdel. Här ska kunderna kunna äta från ett bistroutbud eller ta med sig hämtmat. 

Delen med kafé, kundtjänst, spel- och postservice blir en egen avdelning.

– Vi dubblar ytan ungefär och bygger inåt i butiken. Vi tar en del av marknadsytan till restaurangen och en del av våra lagerutrymmen till posthanteringen, säger Emil Remröd till Katrineholms-Kuriren.

Målsättningen är att öppna den nya förbutiken inför starten av julhandeln i början av december. 

– Vi kommer att jobba med egenproducerade varor, både från bageriet och från delikatessen. Vi har inget varmkök, men det blir mackor, sallader och lite sådan mat. Vi har försökt nyttja det vi har innanför väggarna, säger Emil Remröd till tidningen.

Nuvarande förbutik kom till vid den stora ombyggnation som genomfördes för elva år sedan och har varit i behov av en rejäl ansiktslyftning. Nu ska entrén bli mer välkomnande och trivsam, med ny ljussättning, ljuddämpning och möjlighet att sitta ned och äta i förbutiken.

– Den kommer att få ett nytt namn också, men det är inte spikat än, det blir nåt trevligare än förbutik, säger Emil Remröd till Katrineholms-Kuriren.

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev