fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Handlarparet ser potential i klassiska skidortens cykelsatsning: ”Den kan bli jättestor”

Publicerad: 8 juni 2022, 10:07

I juni drar sommarsäsongen i gång i Kungsberget, som sedan förra året satsar på cykelleder. För Pernilla och Lars-Göran Sundström kan det innebära fler kunder. Foto: Pressbild

Vintern är högsäsong för Kungsbergets närmaste Ica Nära-butik. Nu hoppas handlarparet att skidanläggningens satsning på sommarturism ska ge extra skjuts för försäljningen.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Sommaren 2021 höll Kungsberget för första gången sommaröppet, med nya cykel- och padelbanor. Den 18 juni öppnar skidanläggningen för sin andra sommarsäsong. 

Pernilla och Lars-Göran Sundström, som driver Ica Nära i Järbo en knapp mil från Kungsberget, hoppas att satsningen på sommarturism ska ge avtryck i butiken. 

– Cykelsatsningen de gör är på uppbyggnad, vem vet hur den växer. Den kan bli jättestor, säger Lars-Göran Sundström i en intervju med Arbetarbladet.

2021 märktes dock ingen ökad försäljning under sommaren. Handlarparet tror det beror på att cykelturisterna än så länge främst besöker Kungsberget över dagen. Övernattande skidturister är däremot viktiga för butiken, som är den enda i området.  

– Mellan december och april har handeln i butiken ökat och då främst under sportlovsveckorna, sen minskar det markant, säger Lars-Göran Sundström till Arbetarbladet

I Kungsberget finns bara en mindre livsbutik i sportshopen. Branäsgruppen, som äger anläggningen, säger till Arbetarbladet att man inte har några planer på att etablera någon större matbutik.

Lars-Göran och Pernilla Sundström överväger möjligheten att öppna en obemannad filial i Kungsberget. 

– Det kanske skulle kunna vara ett alternativ, säger Lars-Göran Sundström.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev