söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Handlaren fryser alla priser – omedelbart: ”Har ett ansvar”

Publicerad: 29 mars 2023, 07:39

Grinstad lanthandel utanför Mellerud.

Foto: Google

Ica-handlaren Johanna McDonald sätter stopp för fler prishöjningar i sin butik. "Alla har ett ansvar i det här och jag kände att jag vill göra något positivt", säger hon till lokalpressen.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeMatpriser

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Det senaste året har präglats av stora kostnadsökningar och prishöjningar i livsmedelskedjan.

LÄS OCKSÅ: Handlarna om Icas prisdrag: ”Någon form av priskrig pågår alltid”

Ica-handlaren Johanna McDonald har i skenet av höjda priser förlorat många kunder och väljer nu att stoppa fler prisjusteringar i sin butik i Grinstad utanför Mellerud i Västergötland.

– Det har blivit väldigt tydligt den senaste tiden. Jag har kunder som berättar att de tyvärr åker till andra butiker för att de upplevt att varor är billigare på andra ställen. Det kanske inte är så men de tror att det är det, säger hon till TTELA.

Beslutet träder i kraft omedelbart och kommer att följas så länge det finns möjlighet, uppger hon för tidningen och säger att butikens marginaler är små och att hon därför kan behöva omvärdera draget efter en tid.

– Alla har ett ansvar i det här och jag kände att jag vill göra något positivt. Jag är företagare och jag är också kund och har förståelse för att man tycker att det är dyrt. Det tycker jag också, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Ovanlig start för Kvantums restaurangsatsning: ”Lite läckert”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev