Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Handlare säljer Ica-butik efter 60 år som familjeföretag

Publicerad: 8 oktober 2020, 10:04

Handlaren Lena Lahti och systern Anette Lahti saknar efterträdare och väljer att sälja verksamheten som deras farfar startade.

Butiken har funnits i deras familj i 60 år. Nu väljer Lena Lahti och systern Anette Lahti att sälja verksamheten som deras farfar startade.

Ämnen i artikeln:

Ica NäraGränshandel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– När orken och kreativiteten att driva det här framåt försvinner, då tycker jag det är dags att lämna över stafettpinnen åt någon annan, säger Lena Lahti, handlare för Ica Nära Lahtis i Kaunisjoensuu i Pajala kommun, till Norrbottens Affärer.

Hon och systern tog över butiken 1987.

– Min hälsa sätter stopp. Mitt blodtryck stiger och mina ben tar slut. Jag behöver börja ta hand om mig själv mer vilket är en anledning till att sälja.

Lena Lahti berättar för tidningen att hon jobbat dubbla skift hela tiden, då hon kombinerat handlarrollen med att arbeta inom exmakens företag.

Då hennes barn inte vill ta över, och då systern Anette inte har någon arvinge som vill ta över, väljer de att sälja verksamheten.

– Vi är som en familj som jobbar i butiken och det är klart jag kommer sakna alla. Det är inte helt säkert att jag kommer må så bra av förändringen, säger Lena Lahti.

Förutom att fokusera på hälsan samt tillbringa mer tid med barnbarnen funderar Lena Lahti på att skriva en bok.

– Jag vill skriva en bok om en handlares vardag. Människomöten är underbart, jag har njutit varje dag när jag gått till jobbet

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev