Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Handlare drabbades av ALS – nu samlar han in miljonbelopp till forskning

Publicerad: 16 juni 2021, 06:08

Peter Bengtsson kämpar, trots sin allvarliga sjukdom, för att samla pengar till forskning om ALS.

Foto: Pressbild

Vad gör man om man är född optimist och diagnosticeras med sjukdomen ALS? Startar en insamling för forskning om den obotliga neurologiska sjukdomen, kanske? Det är vad Ica-handlaren Peter Bengtsson gjorde.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Peter Bengtsson är handlare i Malmö. I somras diagnosticerades han med den neurologiska sjudomen ALS efter en lång period med provtagningar och undersökningar.
Han bestämde sig ganska omgående för att göra något bra av sin kvarvarande tid i livet och startade en ambitiös insamling till förmån för Ulla Carin Lindquists stiftelse för forskning kring ALS. Detta sker bland annat genom att sälja speciella armband.

– Vi har hittills fått ihop 500 000 kronor genom armbandsförsäljningen i Ica-butiker och med bidrag från sponsorer och andra givare, säger Peter Bengtsson som tillsammans med sina två bröder sedan 1997 driver Ica Supermarket Möllevången i Malmö.

Hittills har 3 000 armband sålts för hundra kronor styck. Många av Peter Bengtssons kollegor säljer dem också för att gynna forskningen.

– Jag hoppas förstås att våra bidrag till forskningen kring ALS ska hjälpa till att hitta ett botemedel. I dag finns enbart bromsmediciner, säger Peter Bengtsson.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News