Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Försäljning

Handeln laddar för annorlunda bokrea: ”Olika åtgärder för att underlätta för butikerna”

Publicerad: 2 Februari 2021, 09:47

Sophia Salonen är affärsområdeschef hos Ica Sverige och menar att man centralt från Ica stöttar handlarna för att kunna genomföra årets bokrea på ett tryggt och säkert sätt.

Foto: Ica, Pontus Edman

Pandemin stoppar inte den viktiga bokrean. Den kommer att genomföras – men på ett annorlunda sätt. ”Från Ica centralt har vi vidtagit flera olika åtgärder för att underlätta för butikerna”, säger affärsområdeschef Sophia Salonen.


För bokhandeln är bokrean en av årets största händelser och en viktig försäljningsperiod. Pandemin sätter käppar i hjulet för vad som i vanliga fall brukar vara en köpfest.

För att minska risken att fler kunder lockas till butikerna satsar Akademibokhandeln på att styra dem till alternativa köpvägar. 

– Via akademibokhandeln.se har vi både direktköp, förhandsbokning och reservation. Samtidigt tycker vi att det är viktigt att det finns möjlighet att handla i butik om man inte kan eller vill handla online, säger Maria Edsman som berättar att kedjan lagt om marknadsföringen med fokus på online. 

Flera av aktörerna inom dagligvaruhandeln brukar haka på bokrean. Och Ica finns med även i år. 

– I år kommer den naturligtvis att se annorlunda ut jämfört med tidigare år med anledning av den rådande pandemin. Från Ica centralt har vi vidtagit flera olika åtgärder för att underlätta för butikerna att genomföra bokrean på ett sätt som minskar risken för smittspridning. Vi har bland annat ökat upp online-erbjudandet med 50 procent jämfört med föregående år, tagit fram nya Bokrea-skyltar till Ica-handlarna som ska uppmärksamma och påminna kunderna om att hålla avstånd, säger Sophia Salonen, affärsområdeschef för special, sortiment och inköp hos Ica Sverige. 

Hur de enskilda handlarna väljer att agera är upp till dem, påpekar hon. 

– Från centralt håll stöttar vi butikerna med förslag på hur de kan bygga upp bokrean för att skapa bättre utrymme för att på så sätt minska risken för trängsel.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.