fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Hajens lyft ger miljonbonus till medarbetare: ”Väldigt bra år”

Publicerad: 26 juni 2023, 12:09

Victor Andersson är ställföreträdande handlare på Ica Hajen Lågpris.

Foto: Press

Särpräglade lågprisbutiken Ica Hajen i Varberg levererade starka ekonomiska framgångar 2022. Tuffare var det för Kvantum – men anställda i båda butiker får ta del av en saftig bonus.

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Ica Hajen i Varberg har gynnats av lågpristrenden och lyckades nå ett rekordbra resultat under 2022, rapporterar Hallands Nyheter.

Den särpräglade lågprisbutiken, där ställföreträdande handlaren Victor Andersson arbetar metodiskt med bland annat klippvaror, levererade en vinst om 32,4 miljoner kronor till en marginal om 5,1 procent under sitt senaste räkenskapsår (sep 21-dec 22).

LÄS OCKSÅ: Unika lågprisbutiken kan vara lösningen på Icas problem: ”Väldigt lönsam över tid”

Omsättningen kom in på cirka 630 miljoner kronor.

– Totalt sett är det ett väldigt bra år för oss. Koncernen levererar ett väldigt bra resultat som vi är både stolta och nöjda över, trots att det har varit en hel del osäkerheter på marknaden. Våra medarbetare har återigen gjort fantastiska arbetsinsatser, säger Victor Andersson till Hallands Nyheter.

Utvecklingen för familjen Anderssons andra butik i Varberg, Ica Kvantum, är dock stelare. Under samma räkenskapsperiod omsatte butiken endast knappt hälften av Hajens totala intäkter – cirka 290 miljoner kronor.

Vinsten uppgick till blygsamma 600 000 kronor.

– Hajen gör ett jättebra resultat medan vi inte har gjort ett tillräckligt bra resultat på Kvantum, summerar Victor Andersson för tidningen.

Han uppger vidare att 2023 ser ut att bli ett tufft år och att båda butiker nu budgeterar för kraftigt minskade resultat. På Kvantum har ett sparpaket nyligen lanserats.

Men anställda med ansvarsroller i de två butikerna får nu dela på totalt 2,4 miljoner kronor enligt det bonussystem som har funnits sedan 15 år tillbaka vid Kvantum och Hajen.

– Vi vill premiera våra medarbetare för goda insatser, säger Victor Andersson till Hallands Nyheter.

LÄS OCKSÅ: Stor kartläggning: Så går Ica Kvantum – nyckeltal för alla 129 butiker

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev