tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Godisbanken rullar ut mobil butik: ”Vi kallar den Värdetransporten”

Publicerad: 26 juli 2021, 08:32

Godisbanken lanserar mobil butik.

Kedjan Godisbanken sätter sortimentet på hjul. ”Eftersom lastbilen är batteridriven har vi tillstånd att köra den även inomhus”, säger vd Henrik Almqvist.

Ämnen i artikeln:

DistributionskedjanPop-up butikerLeverantörLogistik


Hållbara aktören Godisbanken skaffar ellastbil och kan erbjuda ett urval ur företagets ekologiska, veganska och sockerfria sortiment – utan att kunder behöver ta sig till butik. 

Godisbanken har butiker i Mölndal, Femman i Göteborg, Kungsmässan i Kungsbacka och i Nacka Forum.

Elbilen finns till en början utanför Kungsmässan, kommer sedan under juli att befinna sig på olika platser och kan också hyras för event och tillställningar.

Godisbanken, som är byggd på en Inzile Pro4 Van, har fokus på  ekologiska och rättvisemärkta produkter. 

– Vi kallar den för Värdetransporten. Vi tycker det knyter an till vårt namn Godisbanken samtidigt som det stämmer in med våra visioner om en smartare och hållbar konsumtion av godis och snacks, säger Henrik Almqvist. 

Tanken med den mobila butiken är att få möjlighet att följa med dit där kunderna är, en festival, en lördag i stan eller direktleverans till ett barnkalas.

– Eftersom bilen är batteridriven har vi tillstånd att köra den även inomhus. Det lämnar möjligheter att öppna tillfälligt i köpcentrum och på mässor till exempel, säger Henrik Almqvist.

LÄS MER: Rewes självkörande butik: Vinka så stannar jag! 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev