Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Glädje när hundratals Coop-butiker kan återöppna

Publicerad: 7 juli 2021, 07:06

Cirka 500 Coop-butiker kommer att hålla öppet under onsdagen.

Cirka 500 Coop-butiker kommer att hålla öppet i dag enligt färska uppgifter från livsmedelskedjan. Arbetet med att återöppna butiker pågår för fullt, säger pressekreteraren Kevin Bell. 


Ämnen i artikeln:

Coop

– Vi kommunicerade i går kväll att vi öppnade ganska många fler butiker mellan måndag och tisdag och totalt kommer ungefär 500 att hållas öppna i dag, men det kan tillkomma lokala avvikelser, säger Kevin Bell. 

Det var i fredags kväll som en hackerattack mot den amerikanska mjukvaruleverantören Kesaya slog ut en rad svenska och internationella företag, däribland Coop.

Butikerna har löst situationen dels genom att plocka in betalfunktionen Scan and pay som låter kunden skanna sina varor med sin mobil dels genom att uppdatera kassor. 

– Det arbetet har pågått i två dagar nu.

Kevin Bell, pressekreterare Coop.

Hur upplever personalen i butikerna situationen?
– Det har varit väldigt mycket glädje runtom i landet. I våra sociala mediekanaler kan vi se att många är glada att kunna öppna igen.

Vad gäller svinnet finns det olika sätt att lösa problemet, säger Kevin Bell. 

– Det ser olika ut i olika delar av landet. Vissa butiker har varit stängda i ett dygn, andra i två. Vissa har till exempel skänkt bort varor.

Arbetet med att återöppna butiker pågår för fullt. Förutom de butiker i Värmland, Norrbotten, Oskarshamn, Tabergsdalen, Gotland och Varberg som inte drabbades av fredags IT-attack har ett par hundra butiker kunnat öppna under måndagen och tisdagen. 

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev