Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Glädje i Storlien: “Men beredda på ny stängning”

Publicerad: 7 september 2020, 09:00

Hallå där vice butikschef Kamilla Ark, Stora Coop i Storlien, som efter ett halvår med en hårt reglerad landsgräns kunde välkomna norska kunder i helgen. Hur kändes det?


Ämnen i artikeln:

Corona

– Vi är superglada över att ha dem tillbaka och vi fick många positiva reaktioner på den för norrmännen helt nya butiken. Vi öppnade butiken 1 april, men kundströmmarna har varit små eftersom 95 procent av kunderna vanligtvis kommer från Norge.

Blev helgen som ni förväntade er?

– Vi har varit förberedda på två scenarier: folkstorm eller att norrmännen följer rekommendationerna om att inte åka på onödiga resor. Det blev ett mellanting skulle jag säga och klassiska varor som läsk, lösviktsgodis, bacon och hushållsost sålde bäst.

Vad tror ni om framtiden?

– Vi är beredda på att gränsen stänger igen, men tror att gränsen kommer att hålla öppet mer frekvent och under längre perioder. Det är framförallt svårt att få kontinuitet och att beräkna åtgång av exempelvis färskvaror och mejeriprodukter.

 

Ellen Larsson (Föräldraledig)

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News