Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Gassande sol gav högtryck i butiken – som slog nytt rekord i midsommar

Publicerad: 29 juni 2021, 11:43

Anders Eklöf, handlare för Ica Kvantum Färjestaden på Öland.

Foto: Pressbild

Högtryck ute – och högtryck i butiken. Ica Kvantum Färjestaden på Öland slog försäljningsrekord i midsommarhelgen. ”Vi hade mer än fullt upp”, säga handlaren Anders Eklöf.


Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Gassande sol lockade turister till Öland under midsommarheglen. 

Högtryck ute innebar också högtryck inne i butiken hos Ica Kvantum Färjestaden. Butiken slog försäljningsrekord under heglen, rapporterar Barometern. 

– Vädret hade en stor påverkan, och i och med att det varit strålande sol den senaste veckan så visste vi att många skulle leta sig ut till Öland. Dessutom tror jag folk hade ett behov av att fira midsommar i takt med att restriktionerna lättades. I fjol var det inte som vanligt och då tror jag folk var extra laddade i år. Det var mycket turister i år som inte hittade hit i fjol, säger Anders Eklöf till tidningen. 

Trots hög försäljning upplevde han inte att det uppstod någon trängsel i butiken. 

– Nej, vi har en kundräknare och den var inte i närheten av max. Det var väl några gånger man fick påminna någon om att hålla avstånd, men överlag agerade folk med sunt förnuft när de handlade. 

Anders Eklöf och hans personal har inte legat på latsidan i helgen. 

– Det var mycket att göra, så mycket kan jag säga! När det var som mest att göra i torsdags och fredags hade vi mer än fullt upp. 

Butiken var välfylld vilket gjorde att de kunde möta kundernas efterfrågan. 

– Kanske att någon vara här och där är slut, men annars är det ingen brist på varor. Vi var förberedda på att det skulle bli mycket att stå i, säger Anders Eklöf till Barometern.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev